Terveyspalvelut ➔ Opas keskussairaalaan tulijalle ➔

Tiedoksi keskussairaalan asiakkaalle

Neuvonta

Keskussairaalan neuvonta opastaa ja palvelee asiakkaita arkisin klo 07.30 - 19.00. Neuvonta sijaitsee keskussairaalan pääkäytävällä (1 krs.), pääoven läheisyydessä.


Potilastoimisto

Potilastoimiston henkilökunta neuvoo potilaslaskuihin ja maksuihin liittyvissä asioissa sekä myöntää asiakkaille maksukaton täytyttyä vapaakortit maksukuittien perusteella (lue lisää asiakasmaksuista). Potilastoimisto sijaitsee keskussairaalan pääkäytävällä (1. krs.), neuvonnan vieressä.


Vaatesäilytys

Vartioimaton vaatesäilytys sijaitsee keskussairaalan pääaulassa (1 krs.). Emme vastaa naulakkoon sijoitetuista vaatteista.


Valokuvaus ja sosiaalisen median käyttö

Sosiaalinen media on osa arkea myös sairaalassa ja Soitessa. Noudatamme verkossa vaitiolovelvollisuutta ja samoja tietosuojasäännöksiä kuin muuallakin.

Sairauteen ja sairaalahoidossa olemiseen liittyy paljon tunteita ja asioita, joita potilas ja
hänen läheisensä eivät ehkä itse halua käsitellä julkisuudessa. Jätä valinta heille – älä julkaise sosiaalisessa mediassa mitään, mikä voisi vaarantaa toisen henkilön yksityisyyden.

Älä kirjoita edes epäsuorasti mitään sellaisia seikkoja, jotka antavat mahdollisuuden henkilön tunnistamiseen.

Asiakkaan some-ohjeet:

1. Soiten toimitiloissa henkilökunnan ja asiakkaiden
valokuvaaminen tai videokuvaaminen on kielletty ilman lupaa.
Ethän myöskään erittele henkilökuntaa nimeltä somessa. Aulat, odotustilat ja kahvilat ovat sairaaloissa julkista tilaa. Niissä voit kuvata. Huomioi kuitenkin muut ihmiset ettet loukkaa heidän yksityisyyttään.

2. Älä levitä toisten potilaiden hoitoon liittyvää tietoa verkossa.

3. Soitella on omat asiakaspalvelu- ja palautekanavansa,
joihin kannattaa ohjata niihin kuuluvat asiat. Näin
palautteesi tulee parhaiten huomioitua.

4. Lähde siitä olettamuksesta, että kirjoittamasi tieto voi sinusta
riippumattomista syistä päätyä julkisuuteen siitäkin huolimatta,
että kirjoittaisit suljettuun ryhmään.

5. Muistathan, että Soiten työntekijät keskustelevat sosiaalisessa
mediassa pääsääntöisesti omana itsenään, eivät ammatillisesti.
Työntekijöiden vapaa-ajalla ilmaisemat mielipiteet eivät välttämättä
edusta Soiten yleistä linjaa.

6. Huomioithan omaisena, ettet kirjoita someen asiakkaastamme vastoin
hänen toivettaan.


Matkapuhelimen käyttö

Matkapuhelimien käyttö sairaalassamme on pääsääntöisesti sallittu kaikissa yleisissä tiloissa mihin sairaalassa vieraileva yleisö vapaasti pääsee. Siellä missä matkapuhelimen käyttö on kielletty, kielto on merkitty tiloihin johtavaan oveen kiinnitetyllä kilvellä. Matkapuhelimen käyttökielto edellyttää virran katkaisemista kokonaan puhelimesta.

Asiakkaiden mobiililaitteiden käyttö on sallittua niissä tiloissa, missä matkapuhelimenkin käyttö on mahdollista.

Tutkimusten ja vastaanottojen aikana puhelin on kuitenkin hyvä pitää suljettuna tai äänettömänä. Osastoilla on kohteliasta ottaa huomioon muut potilaat. Osastohoidossa ollessa voit saada oman henkilökohtaisen puhelinnumeron. Osastoille on myös omat suorat numerot, jotka löytyvät yhteystiedot-osiosta.

Pankkiautomaatti

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Sale Leenalan rakennuksen ulkokulmauksessa, osoitteessa Katariinankatu 29 (sairaalasta Mariankadulle vasemmalle, mäkeä alaspäin, jossa ensimmäinen risteys, siitä oikealle 100-200 m.).

Televisio ja radio

Potilaana ollessasi voit kuunnella kuulokkeilla radio-ohjelmia huoneessasi. Osastoilla televisiot ovat osastojen päiväsaleissa ja useissa potilashuoneissa.


Yhteystiedot

Keskussairaalan neuvonta
Keskussairaalan pääkäytävä (1. krs)
Mariankatu 16-20
67200 Kokkola
puh. 06 826 4338

avoinna: ma-pe klo 7.30-19.00


Savuton sairaala

Haluamme omalta osaltamme edistää väestön terveyttä ja hyviä elintapoja, joten Keski-Pohjanmaan keskussairaala on savuton. Tupakointi lisää leikkauksen riskitekijöitä ja hidastaa leikkauksesta toipumista, joten erityisesti leikkauspotilaiden olisi hyvä harkita tupakoinnin lopettamista ennen leikkaukseen tuloa.

Sairaalan kahviossa ei myydä tupakkatuotteita ja tupakointi on sallittu vain siihen osoitetuilla paikoilla ulkotiloissa. Lisäksi kaikilla sairaanhoitopiirin potilailla on mahdollisuus nikotiinikorvaushoitoon sairaalassaoloaikanaan.

Alkoholin ja muiden päihdyttävien aineiden tuonti ja nauttiminen on luonnollisesti kielletty.