Terveyspalvelut ➔ Poliklinikat ja toimenpideyksiköt ➔

Syöpätautien poliklinikka

Syöpätautien poliklinikka on avohoitopalveluja tuottava ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lääkärin lähetteellä tai konsultaatiopyynnön perusteella syövän jatkohoitoarvioon.

Syöpäpoliklinikalla hoidetaan kaikkia syöpätyyppejä nuorista aikuisista ikäihmisiin. Harvinaisten syöpien osalta teemme yhteistyötä yliopistosairaaloiden kanssa.

Poliklinikalla toimivat kolme erikoislääkäriä sekä hoitohenkilökunta varmistavat nopean hoitoarvioon pääsyn ja syövän hoito voidaan aloittaa useimmiten viikon sisällä sillä edellytyksellä, että päätöksenteossa tarvittavat lisätutkimukset ovat tehdyt. Poliklinikalla voi toimia syövän hoitoon erikoistuvia lääkäreitä ja toimimme myös opiskelijoiden koulutuspaikkana. Potilaan vastaanotto voi muodostua usean eri työntekijän tapaamisesta  (lääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä) ja kuhunkin tapaamiseen sinulle varataan aika.

Turvallisen hoidon varmistamiseksi on toivottavaa, että sinulla on läheinen mukana vastaanotolla. Erityisen tärkeää tämä on iäkkäiden ja/tai muistisairaiden kohdalla. Jos asut hoitolaitoksessa, viimeisimmät hoitotiedot on hyvä olla mukana. Kutsukirjeessä sinua pyydetään täyttämään lomake, jossa kysytään mm. käyttämistäsi lääkkeistä.
Lääkehoidot toteutetaan tänä päivänä pääsääntöisesti polikliinisesti. Lääkehoito annetaan poliklinikan hoitohuoneissa. Omainen voi halutessaan olla mukana hoidon aikana. Hoidon saatuaan potilas kotiutuu jatko-ohjeiden kera.

Joidenkin lääkehoitojen läpivieminen  vaatii, että potilas jää yhdeksi tai kahdeksi yöksi vuodeosastolle. Osa lääkehoidoista toteutetaan ohjatusti kotona (ns.tablettihoidot).

Sädehoito toteutetaan pääosin Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Vaasan keskussairaalassa. Potilas osallistuu tähän valintapäätökseen, jossa huomioidaan etäisyys kotoa hoitopaikkaan sekä potilaan äidinkieli.

Syövän hoidon jälkeinen seuranta arvioidaan yksilöllisesti.

Potilaspalaute on meille tärkeää; voit antaa palautetta suullisesti sekä kirjallisesti, myös internetin välityksellä.

Jos varaamamme aika ei sinulle sovi, pyydämme ilmoittamaan siitä mahdollisimman pian sihteerille puh. 06 826 4230 tai poliklinikka-ajan peruutussovelluksen kautta.

Yhteistyö

Syöpään sairastuminen ja siitä toipuminen vaikuttaa monenlaisiin elämän asioihin. Se synnyttää tarpeen sopeutua elämäntilanteeseen, joka on monella tavalla erilainen kuin tilanne ennen sairastumista. Panostamme lääketieteellisen hoidon lisäksi potilaan ja omaisten ohjaukseen. Eettisiä arvojamme ovat inhimillisyys, yksilöllisyys sekä potilaan kokema turvallisuuden tunne.

Työskentelytapamme on moniammatillinen ja teemme läheistä yhteistyötä muiden erikoisalojen kanssa. Potilaskohtaisesti ja potilaan kanssa sopien yhteistyötä tehdään myös terveyskeskusten (kotisairaanhoito, kuntoutus) ja työterveyshuollon (työhönpaluu, työkykyarviot) kanssa. Laadimme  lausuntoja KELA:lle (lääkekorvaukset, sairausloma, kuntoutus, hoitotuki)  sekä erilaisia todistuksia potilaan pyynnöstä.Yhteystiedot

Syöpätautien poliklinikka sijaitsee K-PKS:n 1. kerroksessa, d-siivessä (opaskartta). 


Avoinna:
ma-to klo 8.00-15.00
pe klo 8.00-14.00


Sihteeri
Puhelinaika
ma-pe klo 8.30-13.00
puh. 06 826 4230

Fax. 06 826 4796

Sairaanhoitaja
Puhelinaika
ma-pe klo 9-11
puh. 06 826 4229

Voit jättää sihteerille tai sairaanhoitajalle takaisinsoittopyynnön ma-to klo 7-14 ja pe klo 7-13. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.


Va. osastonhoitaja
Kaija Sorvoja
puh. 040 653 4021


Ylilääkäri
Kaisu Johansson
puh. 040 653 4006

Löydät meidät Instagramista: