Hälsotjänster ➔ Hälsostationerna ➔

Kelviå

Vid Kelviå hälsostation får du hjälp med dina hälsoproblem genom att kontakta oss per telefon, tfn 06 828 7701. Många ärenden som gäller din hälsa kan skötas smidigt per telefon. Då behöver du inte nödvändigtvis alls åka till hälsostationen. En yrkesutbildad person inom hälso- och sjukvården gör en bedömning av vårdbehovet och klientens vård inleds på basis av den.

När du ringer hälsostationens nummer, svarar en yrkesutbildad person. Om alla våra yrkesutbildade personer är upptagna, kan du lämna en begäran om återuppringning. Vi ringer upp dig så snart som möjligt.

Om din arbetsgivare har ett avtal om sjukvård inom företagshälsovården, ber vi dig i första hand kontakta din företagshälsovård.

Vid Kelviå hälsostation erbjuds följande tjänster:

  • Hälsocentralläkarmottagning
  • Skötarmottagning
  • Mödra- och barnrådgivning
  • Skol- och studerandehälsovård


Övriga hälsocentraltjänster ges vid Karleby hälsovårdscentral.


Elektroniska tjänster

Du kan kontakta mottagningen elektroniskt när det passar dig bäst. Vi svarar på ditt meddelande eller kontaktar dig så snart som möjligt  under tjänstetid.

  1. Logga in på Egenvårdstjänsten. För identifiering behöver du nätbankskoder eller ett mobilcertifikat. Identifieringen sker via nättjänsten Suomi.fi.
  2. Klicka på "Meddelanden" på Egenvårdssidan för att skicka ett meddelande. Första gången du använder systemet ber det om ditt tillstånd för att skicka meddelanden.
  3. Klicka på "Nytt meddelande" och fyll i fälten i den elektroniska blanketten. Om du t.ex. vill skicka ett meddelande till mottagningen i Karleby och inte har en egen utsedd kontaktperson, välj "Karleby mottagning" som mottagare. Om du har en utsedd kontaktperson, välj som mottagare "Utsedd kontaktperson, mottagning".
  4. Skriv meddelandet och skicka det genom att klicka på "Skicka".

Anvisning: Så här skickar du ett meddelande till Soite via Egenvårds-tjänsten.pdf


Avbokning av tid

Du bör avboka din tid så snart som möjligt efter att du fått förhinder eller senast dagen före din mottagningstid. I annat fall tas det ut en bötesavgift. Du kan avboka din tid genom att ringa hälsostationens telefonnummer under öppettiden.Öppettider

Måndag-torsdag 8.00-16.00
Fredag 8.00-14.00

Kontaktuppgifter

Mottagning / Kelviå
Kelviåvägen 24
68300 Kelviå  

Karta  

Tfn 06 828 7701

Telefontid:
mån-tors 8.00-16.00
fre 8.00-14.00


Du kan lämna en begäran om återuppringning vardagar från kl. 8.00.


Fax 06 835 2020


Laboratoriet, provtagning:

Nordlab


Om du behöver brådskande vård vardagar kl. 16-08 eller under ett veckoslut eller på en söckenhelg  (dygnet runt) ring jourhjälpsnumret 116 117.

I nödfall ring 112.

Egenvårdstjänsten

 


Serviceområdeschef för mottagningstjänsterna

Nina Wikström
tfn 040 804 2145

Förnya ett recept

Om du behöver förnya ett recept kan du göra det smidigt via nätet på www.kanta.fi