Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 28.1.2021

Soite jakaa alueen kotitalouksiin tiedotteen koronavirusrokotuksista – ota se talteen!

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite jakaa tällä viikolla Keski-Pohjanmaan alueen kaikkiin kotitalouksiin tiedotteen koronavirusrokotusten järjestämisestä alueella. Pyydämme väestöä ottamaan tiedotteen talteen ja seuraamaan rokotusten etenemistä Soiten kanavissa netissä ja somessa. Tiedotamme rokotevuorossa olevista kohderyhmistä myös paikallismediassa.

Soite aloittaa väestön joukkorokotukset koronavirusta vastaan helmikuun alussa, viikosta 5 lähtien. Rokotusaikataulu etenee Suomen koronastrategian mukaisesti. Koronavirusrokotukset järjestetään niin nopeasti kuin rokotteiden saatavuus sen mahdollistaa. Tiedotamme eri ryhmien rokotusaikatauluista erikseen Soiten kanavissa netissä ja somessa sekä paikallismediassa. Koronavirusrokotukseen on varattava aika etukäteen joko sähköisesti tai puhelimitse. Ajanvaraus avataan viikolla 5.

Alkuvaiheessa rokotusaikoja on saatavilla niukasti koronarokotteiden saatavuudesta johtuen. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa, kun koronarokotteita saadaan Soiten alueelle.

Yli 80-vuotiaiden kotona asuvien ikäihmisten rokottamisen jälkeen koronarokotukset etenevät 70-79-vuotiaisiin. Tämän jälkeen aloitetaan alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotukset. Soiten kotihoidon piirissä olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon käynnillä.

Koronarokotusten etenemistä Soiten alueella voi seurata Soiten koronasivustolta.

Koronarokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Koronavirusrokotteet tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Nykytiedon valossa koronarokotteet tehoavat myös koronaviruksen muunnoksiin.Tiedotteet