Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 17.12.2020

Päivystysapu 116117 puhelinnumero käyttöön Soitessa

Valtakunnallinen ympärivuorokautinen Päivystysapu 116117 puhelinnumero otetaan käyttöön Soiten alueella maanantaina 4.1.2021. Päivystysapu 116117 korvaa Soiten Yhteispäivystyksen aikaisemman puhelinnumeron (06 826 4500). Päivystysapupalvelu on tarkoitettu kiireellistä sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa varten.

Päivystysapu auttaa tilanteissa, jotka ovat kiireellisiä mutta eivät varsinaisia hätätilanteita. Hätätilanteessa soitetaan hätänumeroon 112. Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä ja oma terveysasema on kiinni. Jos asiakkaalla on päivystyslähete, päivystykseen voi mennä ilman yhteydenottoa päivystysapuun.

Soiten Päivystysavun puhelinnumero 116117 palvelee 4.1.2021 lähtien joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat kokeneet sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita. Numeroon 116117 voi jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Niitä henkilöitä, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta, palvellaan joko tekstiviestillä tai chatissa. HUS:in järjestämä tekstipalvelu tuottaa päivystysapua chat-palveluna verkossa koko Suomen alueelle.

Lastenpäivystyksen, synnytysosaston, terveysasemien ja hammassärkypäivystyksen numerot säilyvät ennallaan

Soiten lasten päivystyksen, synnytysosaston, terveysasemien sekä hammassärkypäivystyksen numerot säilyvät ennallaan. Omalle terveysasemalle otetaan yhteyttä joko terveysaseman sähköisten palvelujen kautta tai soittamalla terveysasemalle. Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikka, jossa hoidetaan myös kiireelliset asiat sen ollessa auki.

Päivystysapu perustuu valtakunnalliseen toimintamalliin

Päivystysapu 116117 on sosiaali- ja terveysministeriön linjaama toimintamalli, joka palvelee samassa puhelinnumerossa eri puolilla Suomea. Puhelu ohjautuu eri sairaanhoitopiirien päivystysapunumeroihin soittajan sijainnin mukaan. Virka-aikana tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Päivystysapu 116117 -hankkeesta vastaa Digi Finland Oy.Tiedotteet