Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 31.8.2020

Koronavilkku käyttöön myös Keski-Pohjanmaalla

Suomessa otetaan valtakunnallisesti käyttöön Koronavilkku-sovellus koronavirustartuntaketjujen selvittämiseen. Koronavilkku on ladattu sovelluskauppoihin tänään maanantaina 31.8.2020. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sovellukseen on kytketty paikallinen ohjeistus, kuinka toimia altistustilanteessa.

Koronavilkun avulla sovelluksen käyttäjä voi saada tiedon mahdollisesta altistumisestaan koronavirukselle sekä tietoa siitä, miten hänen tulisi toimia. Mikä tärkeintä, sovelluksen käyttäjä voi anonyymisti ilmoittaa omasta tartunnastaan muille ja siten auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa. Sovelluksen käyttäjä, joka on saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, voi pyytää yhteydenottoa terveydenhuollolta tai ottaa itse yhteyttä terveydenhuoltoon.


  • Oireettomana ei tarvitse heti olla yhteydessä Soiteen, vaan voi seurata, mikäli oireita kehittyy.
  • Jos kärsii koronavirukseen viittaavista oireista, tulee tehdä oirearvio Omaolo-sovelluksessa tai soittaa Soiten koronaneuvontanumeroon puh. 06 828 7499 (avoinna joka päivä klo 8-16) tai muina aikoina Yhteispäivystykseen puh. 06 826 4500 tai Soiten lastenpäivystykseen puh. 06 826 4444.
Koronavilkku-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen sovelluskaupoista maksutta. Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi sen lataa. Sovelluksen kehittämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota perusoikeuksien, tietosuojan ja tietoturvan toteutumiseen.


Koronavilkku.fiTiedotteet