Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 28.7.2020

Uudistuksia Kokkolan palveluliikenteeseen - esteetön kalusto käyttöön

Kokkolan kaupunki kehittää julkista joukkoliikennettään siten, että joukkoliikenne Kokkolan keskustataajamassa on muuttumassa esteettömäksi vuoden 2020 aikana. Joukkoliikenteen muuttuessa esteettömäksi myös ikäihmiset ja vammaiset henkilöt voivat paremmin käyttää julkista joukkoliikennettä Kokkolan kaupungin keskustataajamassa. Soite on mukana kehittämässä liikkumisen palveluita Kokkolan kaupungin kanssa.

Kokkolan kaupunkiliikenteen linjasto kattaa koko keskeisen kaupunkialueen. Kouluvuoden aikana pääosin esteetön palvelu ulottuu laajemmalle alueelle. Seutuliikenne kytkeytyy jatkossa entistä paremmin kaupunkiliikenteeseen. Kaupunkiliikenteen vuorot ja aikataulut: https://www.pohjolanmatka.fi/fi/reittiliikenne/kokkolankaupunkiliikenne 

Soite on mukana kehittämässä liikkumisen palveluita Kokkolan kaupungin kanssa ja julkista joukkoliikennettä tukemaan on hankittu esteettömänä myös avoimia joukkoliikennepalveluita ja erityisryhmien palvelemista varten palveluliikennettä (pikkubusseja) Kokkolan keskustaajamaan ja sen välittömään läheisyyteen sekä lentokenttäkuljetuksiin. 

Erityisryhmien palvelemista varten oleva palveluliikenne mahdollista uusia vaihtoja liikkuessa Kokkolan keskustataajamassa ja sen läheisyydessä. Palveluliikenteen käytöstä ei peritä omavastuuosuutta.

Uusi palveluliikenne on käytettävissä ympäri vuoden arkisin klo 8–17 myös kaupunkiliikenteen reittien ulkopuolella, kanta-Kokkolassa ja sen välittömässä läheisyydessä sekä lentokenttäkuljetuksissa. Sitä voivat käyttää kaikki asiakkaat kaupunkiliikenteen hinnoilla. 

Palveluliikenteen kyytitilaukset tulee tehdä etukäteen (mieluiten edellisenä päivänä) matkapalvelukeskuksesta, puh. 020 730 0015 (ei lakisääteiset kuljetuspalvelumatkat). Soiten kuljetuspalveluasiakkaat tekevät tilauksen normaaliin tapaan Soiten matkapalvelukeskuksesta, puh. 020 730 0000.

Soiten kuljetuspalveluasiakkaat


3.8.2020 alkaen Kokkolan palveluliikenteessä on käytössä kaksi ajoneuvoa, joista toinen avoimessa palveluliikenteessä ja toinen pääsääntöisesti Soiten ryhmäkuljetuksissa. Varaustilanteen salliessa molempia ajoneuvoja voidaan käyttää sekä Soiten että avoimeen palveluliikenteeseen. Soiten kuljetuspalveluasiakkaat tekevät tilauksen normaaliin tapaan matkapalvelukeskuksesta, puh. 020 730 0000.

Asiakkaan käyttäessä palveluliikennettä häneltä ei peritä omavastuuta, vaan asiakkaalta veloitetaan ainoastaan kuljetuspalvelumatka. Jos asiakas haluaa tehdä matkan maksamalla normaalin joukkoliikennemaksun menettämättä kuljetuspalvelumatkaa, voi kyydin tilata numerosta 020 730 0015.

Palveluliikenteessä käytettävät ajoneuvot ovat esteettömiä, ja niissä on varustus vähintään yhdelle pyörätuolipaikalle. Ajoneuvoissa on 13 matkustajapaikkaa.Tiedotteet