Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 4.6.2020

Kiireetöntä hammashoitoa lisätään jälleen kesäkuussa

Koronavirustilanteen muutokset tuovat päivityksiä Soiten suun terveydenhuollon toimintaan 1.6.2020 alkaen.

Kiireetön hammashoito:

Kesäkuun alusta suun terveydenhuollossa alkaa jälleen osittain kiireetön hammashoito arkipäivystyksen lisäksi seuraavin periaattein pandemiaohjesääntöjen mukaisesti:

  • Oikomispotilaiden hoitoa laajennetaan asteittain 
  • Lapsia ja nuoria kutsutaan määräaikaistarkastuksiin jo kesän aikana
  • Riskiryhmiin kuuluvia potilaita sekä yleisterveydentilan vuoksi puolikiireellisiä potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä hammaslääkärin arvion mukaan
  • Potilaita, joiden hoito on kesken, kutsutaan vastaanotolle hammaslääkärin tekemän hoidontarpeenarvion mukaisesti kiireellisyysjärjestyksessä

Suuhygienistien vastaanottotoiminta on myös aloitettu. Sähköinen ajanvaraus neuvolaikäisille on avattu käyttöön. Aikuisten hoitoajoille tullaan vain kutsun perusteella.

Jokaiselta potilaalta tarkistetaan esitiedot ja mahdollinen koronavirusaltistus ennen vastaanotolle tuloa ajanvarauksen yhteydessä. 

Vastaanotolle tulee saapua yksin. Lapsilla ja huolettavilla saa olla mukana yksi saattaja, mahdollisuuksien mukaan tullaan hoitolaan vain hoitoa tarvitsevan kanssa. 

Hammashoito toimii sosiaali- ja terveysministeriön antamien ohjeiden mukaan käyttäen asianmukaisia suojaimia ja välineitä. Hoitoon on turvallista tulla.

Aikuisten suun terveydenhuolto toimii ainoastaan puhelinajanvarauksella.

Peruthan hammashoitoaikasi mahdollisimman pian, mikäli sairastut (esim. kuume, flunssan oireet ym.). Mikäli sinulle tulee koronavirukseen viittaavia oireita ennen vastaanotolle tuloa, ilmoita tästä hammashoitolaan mahdollisimman pian ja hakeudu koronavirustestaukseen.
 
Mikäli tulet sairaana kiireettömään hoitoon, sinut ohjataan pois vastaanotolta.

Kiireellinen hammashoito

Arkipäivinä kiireellisen hammashoidon ajanvaraus puhelimitse ma-to klo 8.00–16.00 ja pe klo 8.00–15.00.

Hammassärkypäivystys suu- ja hammassairauksien poliklinikalla
a
rki-illoin klo 16.00- 21.00, arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 8.00- 21.00, puh. 06 828 7450.

Koronavirukselle altistuneille tai siihen sairastuneille potilaille annetaan ainoastaan kiireellistä hoitoa vaativa ensiapu. Kaikki muu hoito siirretään myöhempään ajankohtaan. 
Tiedotteet