Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 7.5.2020

Ikäihmisten sähköinen esitietolomake käyttöön Soitessa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite laajentaa sähköisiä palveluitaan ja ottaa käyttöön ikäihmisille suunnatun sähköisen esitietolomakkeen Omahoito-palvelussa.

Soiten sähköiseen Omahoito-palveluun on lisätty uusi ikäihmisille suunnattu esitietolomake. Ikäihminen voi täyttää sähköiseen esitietolomakkeeseen omat taustatietonsa kotona kiireettömästi ja ilman jonotusta.

Sähköinen esitietolomake löytyy Soiten Omahoito-palvelusta, jonne tunnistaudutaan turvallisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ikääntyneiden esitietolomake löytyy Omahoito-palvelusta kohdasta Kyselyt ja hakemukset > Ikääntyneiden esitietolomake. Täytetty esitietolomake näkyy sote-ammattilaisille Soiten potilastietojärjestelmässä, kun ammattilaisella on hoitosuhde asiakkaaseen.

Mitä hyötyä esitietolomakkeen täyttämisestä on? Asiointi Soiten toimipisteessä sujuvoituu esitietolomakkeen täyttämisen myötä, ja ammattilaiset myös löytävät asiakkaan esitiedot potilastietojärjestelmästä helposti ja nopeasti. Asiakkaan vastuu omasta hoidostaan lisääntyy annetun informaation myötä samalla kun ammattihenkilöstö saa perusteellista tietoa asiakkaan normaalin arjen toiminnoista. Esitietolomakkeen täyttäminen on mahdollista kotoa käsin, kiireettömästi ja ilman jonotuksia.

Esitietolomakkeen täyttäminen tarjoaa ikäihmiselle mahdollisuuden osallistua entistäkin paremmin ja tehokkaammin omaan hoitavaan tiimiinsä. Lääkäri ja hoitaja tukevat tarvittaessa omalla ammattitaidollaan asiakasta oman terveyden ja sairauden hallinnassa. Sähköinen asiointi soveltuu kiireettömään hoitoon asiakkaiden itsehoidon tueksi.Tiedotteet