Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 16.3.2020

Ajankohtaista koronavirustoimenpiteistä Soitessa

19.3.2020:  Huom: jatkossa kaikki korona-tiedottaminen keskittyy sivustolle: korona.soite.fi

Soitessa varaudutaan sairaansijojen riittävyyteen ja kotihoidon vahvistamiseen

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite varautuu siihen, että poikkeuksellisen epidemian aikana tarvitaan normaalia enemmän sairaansijoja.  Tunkkarin ja Kannuksen YLE-vuodeosastoilla käynnistettäväksi suunniteltua pilottia paikkamäärän asteittaisesta vähentämisestä ja siihen liittyvästä kotihoidon vahvistamisesta siirretään myöhempään ajankohtaan. Samalla varaudutaan siihen, että tarvittaessa sairaansijojen määrää lisätään Soiten toimipisteissä.

Lisäksi Soitessa vahvistetaan kotihoitoa ja kotisairaalaa henkilöstöresurssien joustavilla siirroilla. Maanantaista 16.3. lähtien osa Soiten yksiköistä suljetaan ja kiireetöntä toimintaa supistetaan, ja näin henkilökuntaa voidaan siirtää sinne, missä tarvetta on.

Mahdollinen altistuminen koronavirustartunnalle K-P Edu:n auditoriossa 11.3.2020

Yhdellä henkilöllä todettiin koronavirustartunta Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa lauantaina 14.3.2020. Tartunnan saaneen henkilön 17 lähikontaktia on tavoitettu ja he ovat karanteenissa. Samaan tapaukseen liittyy alhaisemman riskin altistus henkilöille, jotka ovat osallistuneet ”Työyhteisön kehittäminen ” –koulutukseen K-P Edu:n auditoriossa 11.3.2020. Kaikille koulutukseen osallistuneille on lähetetty henkilökohtainen kirje tarkempine ohjeineen.  Soiten infektioiden torjuntayksikön ja THL:n arvion mukaan koulutukseen osallistuneiden riski saada tartunta on vähäinen. Muilla K-P Edun työntekijöillä, opiskelijoilla tai ruokalassa ko. päivänä vierailleilla ei ole tarvetta toimenpiteisiin.

Soitessa on vierailukielto

Koronavirusepidemian ehkäisemiseksi Soitessa on asetettu vierailukielto kaikkiin yksiköihin.Tiedotteet