Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 21.3.2019

Soite palkkaa nuoria kesäkavereita hoito- ja vammaistyöhön

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite yhdessä alueen kuntien kanssa järjestää 16-17-vuotiaille keskipohjanmaalaisille nuorille “Kesä kaverina?” –kesätyökampanjan jälleen kesällä 2019. Viime kesän kokemukset Kesäkaveri-kampanjasta olivat niin myönteisiä, että toimintaa haluttiin jatkaa tänäkin vuonna.

Kesäkaveri-kampanjan tavoitteena on tarjota hoito- ja vammaistyöhön nuoria avuksi sellaisiin tehtäviin, joihin kuuluu nimenomaan kaverina oleminen ja seuran pitäminen - ilman hoitovelvoitteita.  Lisäksi Soite palkkaa kesäkavereiksi aputyömiehiä, joiden työtehtäviin kuuluu nurmikon leikkuu ja puutarhatöissä avustaminen.

Yksinäisyys on iso keskustelu koko Suomessa ja Soite haluaa olla mukana rakentamassa uudenlaista ratkaisua, jossa vanhukset ja vammaiset saavat kesäkaverin paikallisista nuorista.
Kesätyökampanjalla Soite pyrkii vähentämään vanhusten ja vammaisten kokemaa yksinäisyyttä ja tarjoamaan nuorille kiinnostavan kesätyön. Samalla Soite ottaa osaa toiseen merkittävään yhteiskunnalliseen teemaan, nuorten syrjäytymiseen, tarjoamalla nuorille innostavia hommia.

Tänä kesänä haettavissa viime vuotta useampi kesäkaveripaikka: Soite on avannut hakuun yhteensä 41 kesäkaverin paikkaa hoidon ja hoivan sekä kehitysvammahuollon ja vammaispalveluiden yksiköissä.

Kesätöitä voivat hakea 16-17-vuotiaat nuoret täyttämällä hakemuksen osoitteessa www.soite.fi/tyopaikat 15.4.2019 mennessä. Työtä tehdään kahden viikon jaksoina. Ensimmäiset kesäkaverit aloittavat työnsä jo kesäkuun alussa, mutta töitä riittää aina elokuun loppuun saakka.
Tiedotteet