Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 6.3.2019

Soite odottaa pilottihankkeesta apua henkiseen kuormitukseen

Keva ja suomalainen Fifth Corner Inc. aloittavat yhteistyöpilotin Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tarjota terveyspalvelukuntayhtymän työntekijöiden käyttöön henkilökohtainen etävalmentaja ja valmennusohjelma, joka auttaa työntekijöitä rakentamaan stressinhallinnan, tasapainon ja suorituskyvyn rutiineja.

Työelämän henkisestä kuormittavuudesta näyttäisi muodostuvan uusi pysyvä työelämän ilmiö myös julkisella alalla. Lähes kaksi kolmesta kuntatyöntekijästä kokee työnsä henkisesti raskaaksi.

Pilotti on osa Kevan työnantaja-asiakkailleen tarjoamia digitaalisia palveluja, joilla tuetaan työssä jaksamista ja vahvistetaan työkykyä. Soite lähti mukaan innostuneesti, koska siellä on havaittu psykososiaalisen kuormittumisen lisääntyminen.

- Kuormittuminen on tullut esiin myös työpaikkaselvityksissä ja valvovan viranomaisen tarkastuksissa erityisesti esimiesten osalta, Soiten työhyvinvointipäällikkö Jukka Aro kertoo.

- Soitessa tehtiin viime syksynä lähes kaikki esimiehet käsittänyt kysely psykososiaalisen kuormittumisen kokemisesta. Kyselyn toteutti työterveyshuolto moniammatillisesti työpsykologin johdolla. Kyselyn tulosten ja arvioinnin mukaan oli selvää, että ”jotain on todellakin tehtävä”, Aro kuvaa.

Kevan tarjous osallistua pilottiin otettiin erittäin innostuneesti vastaan.
- Ajankohta oli täydellinen ja kohderyhmä valmiiksi sopivan suuruinen, Jukka Aro kertoo.

- Tarvetta nyt alkavan kokeilun tyyliseen valmennukseen on varmasti, joten odotamme kokemuksia ja mahdollisuuksia laajentaa valmennuksen käyttöä, hän sanoo.

Valmennus kestää 2 kuukautta ja toteutetaan YOU-mobiilisovelluksen kautta. Ohjelman sisältö personoidaan kullekin osallistujalle erikseen.Tiedotteet