Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 14.1.2019

Keski-Pohjanman keskussairaalan uusi neurologian ja vaativan kuntoutuksen osasto avautuu

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten rakennuttaman uuden siiven viimeinen osa Keski-Pohjanmaan keskussairaalan yhteyteen on valmis. Tiistaina 15.1.2019 toiminnan uudessa siivessä aloittaa neurologian ja vaativan kuntoutuksen osasto ”NeKu”.

Uusi neurologian ja vaativan kuntoutuksen osasto yhdistää keskussairaalan neurologian osasto 12:n sekä Kokkolan yleislääketieteen YLE 4 osaston toiminnat pitäen sisällään myös akuuttineurologian valvontayksikkö Stroken.

Neurologian ja vaativan kuntoutuksen osasto ”NeKu” sijoittuu uuden M-siiven 1-kerrokseen. Käynti osastolle keskussairaalan pääoven kautta.   

Osastolla tarjotaan neurologisten potilaiden kuntoutusta ja hoitoa, erityisosaamista vaativia lääketieteen ja hoitotyön palveluita sekä monialaista vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Osastolla työskentelee lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan lisäksi fysio-, toiminta- ja puheterapeutteja, psykologi, kuntoutusohjaaja ja sosiaalityöntekijä. Kuntoutuksen tukena käytössä on Lokomat-kävelyrobotti sekä yläraajakuntoutusrobotti Diego.
Tiedotteet