Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 10.1.2019

Keski-Pohjanmaaan keskussairaala valittiin yhdeksi parhaista lääkärien erikoistumispaikoista

Keski-Pohjanmaan keskussairaala on arvioitu Nuorten Lääkärien Yhdistyksen ja Lääkäriliiton koulutuspaikkakyselyssä viiden tähden koulutuspaikaksi eli koulutuspaikkojen parhaisiin kuuluvaksi. Kyselyssä arvionsa koulutuspaikoista antoi yli tuhat lääkäriä (1 029 vastaajaa).

Täydet viisi tähteä sai 14 koulutuspaikkaa, joista kuusi oli terveyskeskuksia ja kuusi keskussairaaloita. Yliopistosairaaloista parhaiten pärjäsi neljä tähteä saanut Oulun yliopistollinen sairaala. Tulokset julkaistiin Lääkäri 2019-tapahtumassa Helsingissä tammikuussa.
 
Parhaiksi arvioiduissa koulutuspaikoissa erikoistuville lääkäreille oli nimetty heti työsuhteen alussa oma ohjaaja, ja ohjaukselle oli varattu säännöllinen aika. Lisäksi koulutuspaikoissa sekä toimipaikan sisäisiin että talon ulkopuolisiin koulutuksiin päästiin osallistumaan säännöllisesti. Konsultoinnin mahdollisuus päivittäisessä työssä oli sujuvaa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa olemme luoneet nuorille lääkäreille tutor-lääkärijärjestelmän sekä toimivat konsultaatiomahdollisuudet. Huomioimme kunkin lääkärin elämäntilanteen ja mieltymykseet ja voimme taata nimetyn seniorikollegan tuen.

Koulutuspaikkakysely on suomalaisten erikoistuvien lääkärien koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Kyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemin työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa.

Tulosten pohjalta on tarkoitus nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluuun palvelujärjestelmän rooli kouluttajana, kehittää erikoislääkärikoulutusta ja tehdä edunvalvontaa parempien koulutus- ja työolojen puolesta.

Suositeltavuuslistaus terveydenhuollon työnantajista motivoi työpaikkoja kiinnittämään huomiota työoloihin ja kannustaa sisäisiin rakentaviin uudistuksiin.

Katso tarkemmat tulokset:

https://www.nly.fi/tulokset


Tiedotteet