Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 31.10.2018

Soiten vammaispalvelut mukana Special Lucia tapahtumassa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten Kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut ovat mukana tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävässä Special Lucia tapahtumassa. Special Lucia ehdokkaat ovat eri ikäisiä kehitysvammaisia tyttöjä ja nuoria naisia.

Special Lucia tapahtumaa ideoi sosiaalityöntekijä Mirka Johansson, joka on aiempina vuosina järjestänyt Lucia-mummo tapahtumaa Kokkolassa.

- Haluan tehdä työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja antaa omalla työpanoksellani ääneen kehitysvammaisille, heidän vanhemmilleen ja yhteiskunnan eri tahoille sekä sosiaalityölle, jotka auttavat ja puolustavat kehitysvammaisten oikeuksia. Tiedossamme on, että vammaiset ihmiset kokevat yksinäisyyttä, kiusaamista ja syrjintää. Yhdenvertaisuusvaltuutetun vammaisten ihmisten syrjintää selvittävässä kyselyssä 60 prosenttia vammaisista kertoi kokeneensa syrjintää jollakin elämänalueella viimeisen vuoden aikana. Yli puolet vastaajista koki, että asenneilmapiiri vammaisia kohtaan on huono tai erittäin huono, kertoo Johansson.

- Lucia neito tuo valoa talven pimeyteen ja Special Lucia edistää usein syrjityn väestöryhmän osallisuutta ja näkyvyyttä yhteiskunnassamme. Toivomme, että tapahtuma edistää yhteiskunnallista keskustelua vammaisten henkilöiden osallisuudesta yhteiskuntamme arkeen, josta yksi osa on Lucian päivä, toteaa Soiten kehitysvammahuollon ja vammaispalveluiden toimialuejohtaja Tanja Witick.

Special Lucia ehdokkaille tarjottiin yritysten sponsoroima hemmottelupäivä 27.10.2018, jolloin heille loihdittiin kampaukset ja heidät ehostettiin sekä valokuvattiin. Ehdokkaat esitellään Kokkola-lehdessä 21.11, 28.11. ja 5.12. ja voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Kruunajaiset ovat tiistaina 11.12.2018 Opetusravintola Kokkolinnassa. Juhlaan on kutsuttu alueen kehitysvammaisia, heidän läheisiään sekä avustajia. Alueen yritykset tarjoavat osallistujille veloituksetta joulupuuron, kiisselin ja vadelmamoussen. Musiikista vastaa Tom Stenman & People of Yxpila.

Ilmoittautuminen kruunajaisiin

Kokkolinnaan mahtuu 100 henkilöä, joten otamme vastaan ilmoittautumisia niin kauan kunnes kaikki paikat ovat täynnä. Voit saapua juhlaan omaisen tai avustajan kanssa. Ilmottaudu ja varmista paikkasi ikimuistoiseen juhlaan:

info(at)kokkolinna.fi
(vahvistamme varauksen viestin saatuamme)
puh. 040 808 5557 


Tiedotteet