Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 23.8.2018

eSeniorit toiminta opastaa ikäihmisiä älylaitteisiin Soiten alueella

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on käynnistänyt yhteistyössä alueen eläkejärjestöjen kanssa ikäihmisille suunnattua eSeniorit toimintaa koko maakunnan alueelle. eSeniorit-toiminnassa ikäihmisiä opastetaan sähköisten älylaitteiden käyttöön sekä perehdytetään some-kanaviin ja Soiten sähköisiin palveluihin. 

eSeniorit toiminnan tavoitteena on ikäihmisten ohjaaminen Soiten alueen kunnissa mahdollisimman matalan kynnyksen kautta sähköpostin, älypuhelinten ja erilaisten sähköisten palveluiden käyttöön. Opastus tapahtuu vertaistuella: ensin on koulutettu vapaaehtoiset vertaisohjaajat, jotka puolestaan jalkautuvat kuntien alueille opastamaan ikäihmisiä sähköisten palveluiden käytössä.

Toiminta perustuu puhtaasti toimijoiden ja osallistujien omaan vapaaehtoisuuteen. Soiten Ennakoivat avopalvelut ovat käynnistämässä toimintaa, mutta jatkossa toiminta perustuu eläkejärjestöjen koordinoimaan (paikalliseen) vapaaehtoistoimintaan.

eSeniorit toiminta käynnistyi Lohtajalla keväällä ja toiminta laajenee syksyn aikana ympäri maakuntaa. Toimintatiloina ovat pääasiassa alueen kirjastot ja kunnantoimistot. Opastuspaikat linkitetään valtakunnalliselle Seniorsurf-sivustolle.

Lue lisää: eSeniorit


Tiedotteet