Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 21.6.2018

Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7.2018 alkaen

Kela-korvattavien taksimatkojen tilauspuhelinnumerot muuttuvat ja korotettu omavastuu poistuu 1.7.2018. Kelan korvaama taksimatka pitää tilata Kelan kanssa suorakorvaussopimuksen tehneestä tilausvälityskeskuksesta. Vain tilausvälityskeskuksesta tilatusta taksimatkasta saa sairausvakuutuslain mukaisen matkakorvauksen. Näistä matkoista asiakas maksaa omavastuun, joka yhdensuuntaiselta matkalta on enintään 25 euroa.

Taksimatkan tilausnumero 1.7.2018 alkaen: Keski-Pohjanmaa puh. 0800 93 150

Tarkemmat ohjeet löytyvät Kelan verkkosivulta.

Korotettu omavastuu poistuu
Taksimatkojen korotettu omavastuu poistuu. Asiakas voi saada korvausta taksimatkasta vain silloin, kun matka on tilattu Kelan kanssa suorakorvaussopimuksen tehneestä tilausvälityskeskuksesta.

Saattajan matka
Terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi, tarvitseeko asiakas terveydentilansa vuoksi saattajaa. Arvio kirjataan SV 67 -todistukseen tai kerrotaan samalla, kun terveydenhuollon ammattihenkilö tilaa asiakkaalle taksin Kelan kanssa suorakorvaussopimuksen tehneestä tilausvälityskeskuksesta.

Yleensä saattaja tulee kuljetukseen samasta osoitteesta kuin asiakas. Saattaja voi tulla mukaan myös matkan varrelta, jos siitä ei aiheudu lisäkustannuksia. Jos saattaja tulee kyytiin matkan varrelta, siitä pitää ilmoittaa matkan tilauspuhelussa.

Tavallisesti asiakkaalla voi olla suorakorvausmatkoilla mukanaan vain yksi saattaja. Joissakin erityistilanteissa asiakkaalla voi olla kaksi saattajaa (esim. vaikeasti sairaan lapsen vanhemmat).

Matkojen yhdistely
Taksimatkat tilataan keskitetysti, jotta palveluntuottaja voi yhdistellä samaan suuntaan ja samaan aikaan matkustavien asiakkaiden matkoja. Jos asiakas ei pysty matkustamaan yhdistellyssä matkassa, yksinmatkustamisesta pitää esittää terveydenhuollon laatima SV 67 -todistus.

Kotikunnan taksipyyntö
Oman kunnan auton pyytäminen paluumatkalle sairaalasta ei ole enää mahdollista.

Asiakaspalautteet ja kysymykset
Jos haluat antaa palautetta tai sinulla on kysyttävää taksimatkastasi, ota yhteyttä siihen tilausvälityskeskukseen, josta tilaat matkasi.

Tiedotteet