Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 14.5.2018

Soiten kesäkaveri-kampanjaan runsaasti hakemuksia

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite järjestää 16-17-vuotiaille keskipohjanmaalaisille nuorille “Kesä kaverina?” -kesätyökampanjan kesällä 2018. Kampanjan tavoitteena on tarjota hoito- ja vammaistyöhön sellaisia käsipareja avuksi, joiden tehtäviin kuuluu nimenomaan kaverina oleminen ja seuran pitäminen – ilman hoitovelvoitteita.

Kesätyökampanjan hakuaika päättyi perjantaina 11.5.2018 ja hakemuksia saatiin ilahduttava määrä: yhteensä 162 kpl. Hoidon ja hoivan toimipisteisiin saapui 123 kesäkaverihakemusta ja kehitysvammahuoltoon ja vammaispalveluihin 39 hakemusta. Kesäkaveripaikkoja oli avoinna 35.

Seuraavaksi hakemukset käydään läpi ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Ensimmäiset kesäkaverit aloittavat työnsä jo 4.6.2018 ja töitä riittää aina elokuun loppuun saakka. Työtä tehdään kahden viikon jaksoina.

Yksinäisyys on iso keskustelu koko Suomessa ja Soite haluaa olla mukana rakentamassa uudenlaista ratkaisua, jossa vanhukset ja vammaiset saavat kesäkaverin paikallisista nuorista. Kesätyökampanjalla Soite pyrkii vähentämään vanhusten ja vammaisten kokemaa yksinäisyyttä ja tarjoamaan nuorille kiinnostavan kesätyön. Samalla Soite ottaa osaa toiseen merkittävään yhteiskunnalliseen teemaan, nuorten syrjäytymiseen, tarjoamalla nuorille innostavia hommia.

“Julkisessa keskustelussa puhutaan paljon yksinäisyydestä, ja hoivatyö kaipaa lisää aikaa läsnäololle”, kertoo Soiten vs.toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi. “Pienet teot ovat ratkaisuja isoihin ongelmiin. Soiten tavoite on poistaa yksinäisyyden isoa mörköä pieni pala kerrallaan palkkaamalla kesäkavereita hoitotyöhön.”

Tiedotteet