Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 2.2.2018

Nepsytiimin puhelinpalvelu avautuu 2.2.2018

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitessa käynnistyy vuoden 2018 aikana neuropsykiatrinen työryhmä ”Nepsytiimi” osana lasten ja nuorten poliklinikan toimintaa. Osana Nepsytiimin toimintaa avataan 2.2.2018 puhelinkonsultaatiopalvelu, jossa neuropsykiatrisia oireita omaavan lapsen tai nuoren vanhemman ja/tai työntekijän kanssa mietitään ratkaisuja erilaisiin arjen ongelmatilanteisiin.

Neuropsykiatrisen työryhmän sairaanhoitajaan ja kuntoutusohjaajaan voi olla puhelimitse yhteydessä virka-aikana 2.2.2018 lähtien. Kuntoutusohjaaja ja sairaanhoitaja vastaavat puhelinpalveluun muun työn ohessa. Parhaiten heidät tavoittaa tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Puhelinpalvelun numerot:
Kuntoutusohjaaja Susanna Mäkelä, puh. 040 804 3526
Sairaanhoitaja Kari Rinne, puh. 040 804 3527   

Mikä Nepsytiimi?


Nepsytiimi on neuropsykiatrinen työryhmä, joka koordinoi neuropsykiatristen häiriöiden hoitoa ja tekee diagnostisia arvioita neuropsykiatrisista oireita omaaville alle 18-vuotiaille potilaille. Neuropsykiatrisia häiriöitä ovat mm. ADHD/ADD, autismikirjo, Tourette. Tutkimuksiin tullaan lääkärin lähetteellä tai sairaalan sisäisellä konsultaatiopyynnöllä.

Nepsytiimiin kuuluu psykiatriaan erikoistuva lääkäri, lastentautien erikoistuva lääkäri, psykologi, toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja/perheterapeutti ja kuntoutusohjaaja.

Nepsytiimin sairaanhoitaja ja kuntoutusohjaaja toimivat yhteistyössä muiden lasten ja nuorten palveluiden kanssa (esim. koulut, kouluterveydenhuolto, perheneuvolat) ja tarvittaessa tarjoavat jalkautuvaa ja konsultatiivista palvelua lapsen lähiympäristöön.Tiedotteet