Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 24.10.2017

Riksapyörätoiminta Soitessa - ilmoittaudu pyöräluotsien koulutukseen

Soiten Kokkolan vanhuspalveluihin on hankittu riksapyörä ikäihmisten ulkoiluun. Kokkolassa ensimmäiset riksakyydit on varattu veteraaneille ja muut ikäihmiset sekä polkutaidottomat pääsevät nauttimaan pyöräilyn ilosta marraskuusta lähtien.       

Soiten omistaman riksapyörän käyttö ja pyöräluotsikoulutus on Kokkolan kaupungin Voimaa vanhuuteen terveysliikuntaohjelman ja Soiten organosoitua yhteistyötä.
Pyöräliiton Pyörällä kaiken ikää -toiminta on käynnistynyt Kokkolassa ja voit ilmoittautua Pyöräluotsi-koulutukseen ympäri vuoden.

Pyöräluotsikoulutus (6 t)


Riksapyöräkoulutuksessa käydään läpi mm. vapaaehtoistyön perusteita, ikäihmisen kohtaamista, riksapyörän hallintaa, pyöräilyreittejä sekä liikennesääntöjä.

Koulutus sopii kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneet toiminnasta, joilla on arvostava suhtautuminen kyydissä olevaan ikäihmiseen ja halu auttaa.
Koulutus antaa varmuutta toimia pyöräluotsina ja mahdollisuuden saada uusia ystäviä.

Seuraava koulutus alkaa 27.10.2017 klo 9.00 Honkaharjun toimintakeskuksessa
 

Ilmoittaudu:
Kouluttaja / Pyöräkapteeni Kokkolassa
Anne Raatikainen
puh. 044 780 9253
anne.raatikainen@kokkola.fi

Taustaa

Pyörällä kaiken ikää -toiminnan ideana on tarjota kyytejä riksapyörällä kaikille, jotka itse eivät pysty pyörää polkemaan. Pyöriä ajavat koulutetut pyöräluotsit. Pyöräluotsin lisäksi kyytiin mahtuu kaksi ihmistä, jotka pääsevät ”kokemaan tuulen hiuksissaan”. Riksapyöräily mahdollistaa liikuntarajoitteisten ikäihmisten ulkoilun aivan uudella tavalla.


 


Tiedotteet