Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 1.4.2022

Keskussairaalan kiireetöntä toimintaa joudutaan supistamaan

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan kiireetöntä toimintaa joudutaan supistamaan hankalan koronatilanteen, sijaispulan sekä Pohjois-Pohjanmaalta Soiteen suuntautuvan lisääntyvän potilasvirran vuoksi. Osa kiireettömistä leikkaus- ja poliklinikka-ajoista joudutaan siirtämään myöhemmäksi. Keskussairaalasta ollaan yhteydessä potilaaseen, mikäli vastaanottoaika siirretään. Jonotusajat yhteispäivystyksessä voivat pidentyä tilanteen vuoksi. 

Soiten alueen hankala koronatilanne aiheuttaa kuormitusta Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan ja myös osa henkilökunnasta on sairaana. Sijaisia on vaikea löytää. Lisäksi tilannetta haastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työtaistelutilanne, mikä aiheuttaa lisääntyvää potilasvirtaa Pohjois-Pohjanmaan eteläisistä osista Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan.

Soite varautuu turvaamaan päivystyksellistä ja kiireellistä hoitoa, mikä vuoksi osa kiireettömistä leikkaus- ja poliklinikka-ajoista joudutaan siirtämään. Soiten henkilökuntaa siirretään yksiköiden välillä turvaamaan kiireellistä hoitoa sekä varmistamaan potilasturvallisuus.

Sairaala ottaa yhteyttä potilaaseen ajan peruutuksesta

Keski-Pohjanmaan keskussairaalasta on jo ryhdytty ottamaan puhelimitse tai tekstiviestillä yhteyttä potilaisiin, joiden vastaanottoaika perutaan. Potilaan ei tarvitse ottaa yhteyttä sairaalaan, vaan sairaala ottaa yhteyttä potilaaseen. 

Mikäli potilaalla on aika keskussairaalaan, kannattaa nyt vastata numeroon, jota ei entuudestaan tunne. Mikäli potilaaseen ei saada yhteyttä, hänelle lähetetään tekstiviesti. Peruuntuneen ajan tilalle varataan uusi aika joko puhelun yhteydessä tai myöhemmin. Mikäli peruutussoittoa tai tekstiviestiä ei tule, tulee potilaan saapua normaalisti paikalle varattuna aikana.

Yhteispäivystyksessä todennäköisesti ruuhkaa

Soiten yhteispäivystys on avoinna normaalisti, mutta päivystyksessä tulee todennäköisesti esiintymään ruuhkaa ja jonotusajat pitenevät. Yhteispäivystykseen tulee hakeutua vaivoissa, jotka vaativat kiireellistä hoitoa. Ennen yhteispäivystykseen hakeutumista tulee soittaa päivystysapunumeroon 116 117. Mikäli päivystysapunumerosta ei heti vastata, pyydämme jättämään takaisinsoittopyynnön. 

Hätätilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.Tiedotteet