Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 22.3.2022

Soite.fi-verkkosivusto uudistuu – vastaamalla kyselyyn voit olla mukana sivuston kehittämisessä

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite uudistaa soite.fi verkkosivuston kokonaisuudessaan. Verkkosivuston beta-versio on nyt julkaistu ja uudelle sivustolle on avattu kysely, johon vastaamalla jokainen voi auttaa kehittämään sivustoa entistäkin paremmaksi. Uuden verkkosivuston yhteydessä avataan DigiSoite-kokonaisuus, joka kokoaa yhdelle nettisivulle kaikki Soiten sähköiset palvelut sekä kansalliset sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelut.

Soiten uutta verkkosivustoa on rakennettu lähes vuoden ajan ja sivuston suomenkielinen beta-versio on nyt julkaistu osoitteessa https://beta.soite.fi/. Uusi sivusto on vielä keskeneräinen, mutta pääosa sisällöstä on valmiina suomenkielisellä puolella. Ruotsinkielinen osuus on parhaillaan käännettävänä, eikä sitä ole vielä julkaistu. Uudella sivustolla on auki kysely, jonka avulla kerätään Soiten alueen asukkailta palautetta sivustosta. Vastaamalla kyselyyn jokainen voi olla mukana kehittämässä sivustoa.

Uuden verkkosivuston myötä avataan myös DigiSoite-kokonaisuus, joka kokoaa yhdelle sivulle kaikki Soiten tarjoamat sähköiset palvelut sekä kansalliset sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelut. DigiSoiten tavoitteena on tehdä sähköisestä asioinnista entistä sujuvampaa asukkaille. DigiSoite-kokonaisuus edistää sähköisten palveluiden saavutettavuutta ja löydettävyyttä.Soiten verkkosivuston uudistusprojekti lähti käyntiin talvella 2021 työpajoilla ja palvelumuotoilulla yhteistyössä verkkosivuston toteuttajaksi kilpailutuksen kautta valituksi tulleen Poutapilvi Oy:n kanssa. Tavoitteena on ollut rakentaa mahdollisimman asiakasystävällinen ja helppokäyttöinen verkkosivu.

Soite tarjoaa laajasti erilaisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita, joten sivustolla on paljon sisältöä. Tämän vuoksi erityistä huomiota on kiinnitetty erilaisiin hakutoimintoihin; valikkorakenteen ja perinteisen haku-toiminnon lisäksi sivustolla on myös mm. aakkosellinen palveluhakemisto sekä toimipistehaku. Asiakasnäkökulman painottamiseksi päävalikko on rakennettu palvelujaottelun mukaan, eikä organisaatiorakenteen mukaisesti. Sivustolle on rakennettu monia parannuksia sekä integraatioita eri järjestelmiin, kuten suomi.fi-palveluun. Tavoitteena on kehittää soite.fi-sivustoa jatkuvasti asiakasystävällisemmäksi, saavutettavammaksi sekä monipuolisemmaksi, ja kannustammekin alueen asukkaita vastaamaan sivustolla auki olevaan kyselyyn!

Uusi sivusto korvaa nykyisen soite.fi-sivuston kevään-kesän 2022 aikana, kun ruotsinkieliset käännökset ovat valmistuneet ja kyselyn kautta saatu palaute on huomioitu. Osa sivustosta tullaan kääntämään myös englanniksi.Tiedotteet