Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 11.11.2021

Aikuisten pneumokokkirokotukset sekä kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotukset Soitessa syksyllä 2021

Pneumokokkirokotus

THL suosittaa pneumokokkirokotuksia henkilöille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin. Pneumokokkirokotuksilla voidaan vähentää myös 65 vuotta täyttäneen henkilön riskiä sairastua pneumokokin aiheuttamiin tauteihin. Vakavan pneumokokkitaudin yleisin muoto on keuhkokuume.

Pneumokokkirokotteen asiakas ostaa itse apteekista (hinta n. 90 €) reseptillä. Reseptin ja rokotusajan pneumokokkirokotteelle saa ottamalla yhteyttä oman terveyskeskuksen vastaanottoon. Rokote pistetään terveyskeskuksen vastaanotolla. Muista ottaa rokote mukaan rokotukseen!

Kanta-Kokkolan alueella pneumokokkirokotteita annetaan yli 65-vuotiaille myös senioreiden terveyspiste Daaliassa, puh. 044 709 5986 tai 044 730 7645 (puhelinajanvaraus avoinna ma-pe klo 8-9).

Influenssarokotteen yhteydessä voi ottaa rokotteen myös pneumokokkitauteja vastaan, mutta pneumokokkirokotuksia ei valitettavasti voida pistää Soiten rokotuskeskuksissa. Kanta-Kokkolan ulkopuolella ja Jokilaaksoissa influenssarokotuksia annetaan terveyskeskuksissa, jolloin pneumokokkirokotus on mahdollista ottaa samaan aikaan, mikäli asiakas tuo pneumokokki-rokotteen mukanaan.

Lisätietoa pneumokokkirokotteesta THL:n verkkosivuilla.

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotus (dT)

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote annetaan tehosterokotteena kansallisen rokotusohjelman osana aikuisille 25, 45 ja 65 vuoden iässä. Tämän jälkeen 10 vuoden välein. 25-vuotialle annetaan dtap-rokote (kurkkumätä-jäykkäkouristus-hinkuyskä). Rokote on ilmainen.

Varaa aika rokotukseen omasta terveyskeskuksestasi tai työterveydestä. Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen voimassaolo tarkistetaan influenssarokotuksen yhteydessä ja mikäli influenssarokotteen ottaa omassa terveyskeskuksessa, voi samassa yhteydessä saada kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen. Soiten rokotuskeskuksissa annetaan vain korona- ja influenssarokotteita.

Kanta-Kokkolan alueella kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotuksia annetaan yli 65-vuotiaille myös senioreiden terveyspiste Daaliassa, puh. 044 709 5986 tai 044 730 7645 (puhelinajanvaraus avoinna ma-pe klo 8-9).

Lisätietoa THL:n verkkosivuilla.
Tiedotteet