Sosiaalipalvelut ➔ Vammaispalvelut ➔

Pesäpuu

Pesäpuu sijaitsee Toholammilla rauhallisella paikalla ja palvelut ovat lyhyen  kävelymatkan päässä. Pesäpuu on valmistunut vuonna 1993 ja muuttui asuntolaksi vuonna 2002. Asuntolassa on kahdeksan paikkaa ja intervallihoitoon yksi paikka.

Pesäpuun henkilökunta työskentelee kahdessa vuorossa. Öisin paikalla ei ole henkilökuntaa vaan käytössä on turvapuhelinjärjestelmä.


Pesäpuun toiminta

Toiminnassamme  olemme  painottaneet  liikunnan  merkitystä  asukkaiden  hyvinvoinnissa  (kävely,  hiihto,  pyöräily,  jne.).  Lisäksi  asukkaamme osallistuvat  erilaisiin  harrastustoimintoihin, mm.  vesijumppaan,  seurakunnan  kerhoon  ja liikuntakerhoon.

Pyrimme antamaan asukkaille myös yksilöllistä laatuaikaa. Asukkaat saavat käyttää vapaa-aikaansa haluamallaan tavalla, lehtiä lukien, musiikkia kuunnellen, televisiota katsellen, askarrellen, jne.

Ylläpidämme asukkaidemme sosiaalisia suhteita säännöllisillä vierailuilla toisiin kehitysvammaisten asuntoloihin ja asukkaiden omaisten luokse.

Ohjaamme asukkaita itsenäiseen ja omatoimiseen elämään ja työskentelyyn. Tarjoamme viihtyisät ja toimivat tilat asumiseen ja osaavan henkilökunnan vastaamaan asukkaiden tarpeisiin.


Tukiasunnot

Joulukuussa 2010 Pesäpuun viereen valmistui 8-paikkainen tukiasuntola. Tukiasunnot on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille, jotka eivät tarvitse yövalvontaa. Heillä on oman huoneen lisäksi yhteinen oleskelutila, keittiö ja kodinhoitohuone. Asukkaat valmistavat itse aamu- ja iltapalansa.

Asukkailla on oma ulkoavain huoneistoonsa. Asukkailla on illalla henkilökohtainen avustaja, jonka kanssa he voivat harrastaa kukin haluamallaan tavalla.

Pesäpuun esite

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Asuntola Pesäpuu
Nivalantie 11
69300 Toholampi
Karttalinkki

Tukiasunnot
Turvetie 3 B
69300 Toholampi
Karttalinkki

puh. 040 804 4880

Palveluesimies
Pia Kopsala
puh. 040 489 2210


Vammaispalveluiden asumispalvelut ja päiväaikaisen toiminnan palvelut Palvelualuejohtaja
Sari Valkama
puh. 040 804 2985