Sosiaalipalvelut ➔ Senioreiden palvelut ➔

Ikääntyneiden kuntouttava päivätoiminta

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikääntyneille.  Päivätoiminta on ennaltaehkäisevää ja toimintakykyä tukevaa toimintaa. Toiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista ja erityisesti omaishoitajan jaksamista.

Päivätoiminta tarjoaa mielekkyyttä sekä merkityksellisyyden kokemuksia iäkkäiden arkeen. Toiminnassa korostuu vertaistuen merkitys. Yhdessäolo ja lämmin huumori arjen keskellä auttavat jaksamaan. Päivätoiminnan avulla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista tarjoamalla mahdollisuutta lepoon ja virkistymiseen. 

Päivätoiminnassa asiakas voi osallistua monipuoliseen virikkeelliseen ja kuntouttavaan toimintaan. Toiminta perustuu asiakkaan omien voimavarojen arvostamiseen. Päivän sisältö voi olla yhteislaulua, ulkoilua, jumppaa, pelejä, visailua, kädentaitoja, retkeilyä tai keskustelua ajankohtaisista asioista, jne.

Päivätoiminnan asiakkaaksi haetaan kirjallisella hakulomakkeella. Hakemus ikääntyneiden kuntouttavaan päivätoimintaan löytyy Lomakkeet -sivulta sosiaalipalvelujen lomakkeista. Hakemuksen saa myös asiakasohjauksen ja avopalveluiden palveluohjaajilta sekä päivätoiminnoista. Kun päivätoiminnassa on tarjota paikkaa asiakkaalle, sovitaan asiakkaan kanssa tutustumiskäynnistä päivätoimintaan.

Päivätoiminnassa toimii erilaisia ja eritasoisia ryhmiä, joissa asiakkaan toimintakyky voi olla rajoittunut eri sairauksista johtuen, esim. muistin tai liikuntarajoittuneisuuden osalta. Asiakkaan kanssa yhdessä päädytään hänen tarpeisiinsa ja toiveisiinsa sopivaan ryhmään.

Päivätoiminta on avoinna arkisin klo 9-15. Päivätoiminnasta peritään asiakasmaksu, johon sisältyy aamupala, lounas ja päiväkahvi.

Päivätoimintaan voi ottaa halutessaan mukaan omat sisäjalkineet ja mukavat vaatteet ylle sekä tarvittaessa myös vaihtovaatteet ja henkilökohtaiset hygieniasuojat. Päivätoiminnassa ulkoillaan asiakkaiden kanssa, joten säänmukainen ulkovaatetus on suotavaa.

Kuntouttava päivätoiminta on säännöllistä ja tavoitteellista toimintaa. Mikäli päivätoiminnan asiakas ei pääse osallistumaan päivätoimintaan sovittuna päivänä, on poissaolosta syytä ilmoittaa päivätoimintaan sekä mahdollisille kyyditsijöille mahdollisimman pian.  

Tervetuloa viihtymään mukavaan seuraan !


Asiakkaiden antamia palautteita päivätoimintaryhmistä:

  • Yhteistoiminta on erikoisen lämminhenkistä.
  • Tack för allgod sörvis TACK.
  • Kiitoksia vetäjille. Ootta ihania. Osaatta hommat.
  • Jag vill ge beröm.
  • Kohdellaan ystävällisesti. Palvelu hyvää. Hyvä ryhmä.
  • Tärkeää yhdessäoloa.
  • Hyvä tulla joka torstai ihanaan seuraan yksinäisten päivien jälkeen.
  • Viihtyisää yhdessäoloa, mukavat vetäjät.


Yhteystiedot

Tervakartano
Tehtaankatu 27-29,
67100 Kokkola 

Mikkolan ryhmä
puh. 040 806 5099

Marjalan ryhmä
puh. 040 806 5098

Kannus, Kälviä, Lohtaja, Toholampi
puh. 050 354 9795  tai 040 806 5678


Alaveteli, Kruunupyy, Teerijärvi
puh. 040 488 2747 tai 040 806 8458

Liitteet

Hakemus ikääntyneiden kuntouttavaan päivätoimintaan löytyy lomakkeet-sivulta sosiaalipalveluiden lomakkeista.