Terveyspalvelut ➔ Opas keskussairaalaan tulijalle ➔

Opas keskussairaalaan tulijalle

Tulo sairaalaan

Ilmoittaudu vastaanottokäynnille annettuna aikana asianomaisella poliklinikalla.

Potilaat, joilla on aika laboratorio-, röntgen- tai isotooppitutkimuksiin, ilmoittautuvat sillä osastolla, jossa tutkimus tapahtuu, mikäli kutsukirjeessä ei toisin ilmoiteta.

Vuodeosastolle tultaessa ilmoittaudutaan useimmiten kyseisellä osastolla. Kutsukirjeessä on maininta poikkeavasta menettelystä.

Synnyttäjät

Naistentaudit ja synnytys osasto 3 on avoinna ympäri vuorokauden. Synnytysosastolle voit halutessasi soittaa, kun olet lähdössä synnyttämään tai jos olet epävarma, mitä pitäisi tehdä. Raskaana olevat (yli 22 raskausviikkoiset) voivat päivystysaikana tarvittaessa ottaa suoraan yhteyttä synnytys ja naistentautien osastolle. Puhelinnumero osastolle on 06  826 4355.


Jos olet flunssaoireinen, altistunut, sinulla epäillään tai todetaan koronavirus ja tarvitset kiireellistä tai päivystyksellistä hoitoa raskauteen tai synnytykseen liittyen, soita aina ennen sairaalaan tuloa synnytysosastolle 06 826 4355 tarkempien ohjeiden saamiseksi.

Keskussairaalan A1-pääovi on auki arkisin klo 7-16 välisenä aikana. Muina aikoina voit soittaa pääoven porttipuhelimesta synnytysyksikköön ja he avaavat sinulle oven. Sisään pääsee myös yhteispäivystyksen B1-oven kautta. Yhteispäivystyksestä on opastettu reitti synnytysosastolle. Synnyttäjän ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan voi tulla suoraan synnytysosastolle. Tarvittaessa yhteispäivystyksestä voi lainata pyörätuolin.

Tulo yhteispäivystykseen

Arkisin klo 8-16 ota yhteys oman alueesi terveyskeskukseen.

Perusterveydenhuollon päivystyksen
 toiminta-aika Keski-Pohjanmaan keskussairaalan tiloissa on arkisin klo 16 - 08 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 08 - 08. 

Ilman lähetettä yhteispäivystykseen hakeutuvia pyydämme soittamaan klo 15-08 päivystyksen puhelinneuvontaan 06 826 4500 ennen sairaalaan lähtöä

Hätätapauksessa soita hätänumeroon 112.


Erikoissairaanhoidon päivystysvastaanotto on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina vuoden ympäri. Erikoissairaanhoidon päivystysvastaanotossa hoidetaan äkillistä sairaanhoitoa tarvitsevia potilaita. Poliklinikalla on myös keskeinen asema alueen suuronnettomuustilanteiden hoitamisessa. Erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan pääsääntöisesti päivystyslähetteellä hoidonporrastusta noudattaen. 

Tulo poliklinikalle

Ilmoittaudu poliklinikalla, jonne vastaanottoaikasi on varattu. 

Mikäli poliklinikkakäyntisi kestää pitkään, voit ruokailla vierasateriahinnalla keskussairaalan ruokaravintola Kipossa klo 10.30 - 13.30.

Pyydämme säilyttämään maksukuitit, sillä kuiteilla on mahdollista saada matkakorvaus yleisen kulkuneuvon mukaan sairausvakuutustoimistosta.

Jos sairaus vaatii sairaalaan tullessa muun kuin yleisen kulkuneuvon käyttämistä, pyydä siitä todistus lähettävältä lääkäriltä. Turhia kuljetuksia sairausvakuutus ei korvaa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan poliklinikat ja vastaanotot

Tulo leikkaukseen

Leikkausosasto sijaitsee yhteispäivystyksen yläpuolella, 1. kerroksessa l-siivessä. Sisäänkäynti yhteispäivystyksen ovesta, josta käynti hissillä tai portaita ylös. Sairaalan pääsisäänkäynnin kautta tultaessa leikkausosasto löytyy pääkäytävän päästä.


Tulo osastolle

Osastolle tultaessa ilmoittaudutaan useimmiten kyseisellä osastolla. Kutsukirjeessä on maininta poikkeavasta menettelystä.

Tulohaastattelun yhteydessä hoitohenkilökunta kertoo osaston toiminnasta, hoitoperiaatteista ja päiväjärjestyksestä. Sairauteen liittyvistä asioista on mahdollista keskustella sekä lääkärin että hoitohenkilökunnan kanssa. Toivomme, että mainitset erityisesti tulohaastattelun yhteydessä kenelle sinua koskevia tietoja saa antaa (omainen, terveyskeskus, lähettävä lääkäri, kotisairaanhoitokeskus jne.).

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan osastot ja toimenpideyksiköt

Omatoimisuus

Potilaiden hoidossa pyrimme toteuttamaan omatoimisuuden ja kuntoutuksen periaatteita. Paraneminen edistyy parhaiten osallistumalla itse kykyjen ja voimien mukaan omaan hoitoon esim. huolehtimalla itse pesuista, ruokailusta, vuoteen sijaamisesta, kukkien hoidosta jne. Myös läheisten tuki ja hoitoon osallistuminen on tärkeää. Halutessasi voit käyttää omia vaatteita ja sisäkenkiä. Voit myös ulkoilla sairaalassa ollessasi ellei sairaus rajoita liikkumista. Huom: sairaalamme on savuton.


Osoite

Keski-Pohjanmaan keskussairaala
Mariankatu 16-20
67200 Kokkola

Vierailuajat

Vierailut vain vierailuaikoina: joka päivä klo 14.00-15.00 ja 18.00-19.00.

Tai erikseen sovitusti.


Vierailu korona-aikana

Koronatilanteen takia Soiten yksiköissä on rajoitettu vierailu. Suojaamme sairaita ja ikäihmisiä. Max. 2-3 oireetonta vierailijaa kerralla. Koronaan liittyviä hygieniaohjeita on noudatettava huolellisesti vierailun aikana. Käytä kasvomaskia. Lisäohjeita saat henkilökunnalta.


Soittoajat

Soittoajat löytyvät poliklinikoiden omilta sivuilta.

Kela-taksin tilaaminen

Jos sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa taksi alueellisesta tilausnumerosta: