Terveyspalvelut ➔ Opas keskussairaalaan tulijalle ➔

OLKA-toiminta Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan Keski-Pohjanmaan keskussairaalan ja Kosti ry:n yhteistyönä. OLKA on HUSin ja EJY ry:n luoma yhteistyömalli.

OIVA-tietopalvelu

OLKA:sta saa tietoa potilasyhdistyksistä. Yhdistykset ja sairaalan yksiköt pitävät OLKA-pisteillä teemapäiviä. OLKA-pisteiden teemapäivät varataan OLKA:sta.

TOIVO-tukipalvelu ja vapaaehtoinen ILONA-palvelu

OLKA koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. Kaikki OLKA:n vapaaehtoiset on valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset toimivat potilaan seurana ja tukena, eivätkä puutu potilaan hoitoon. Vapaaehtoiset eivät korvaa henkilökunnan työtä. Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen.

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea. Vertaistuki auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa ja vahvistaa omahoitoa.

Sairaalavapaaehtoisena voi toimia myös ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Vapaaehtoiset toimivat muun muassa aula-avustajina, juttukavereina ja leikkikavereina.Yhteystiedot

Hankepäällikkö
Marianna Ylilehto 
puh. 040 569 5033

Hanketyöntekijä
Kirsi Manninen 
puh. 040 569 5023