Terveyspalvelut ➔ Erikoissairaanhoidon osastot ➔

Sisätautien osasto 8

Sisätautien osasto 8 (ent. medisiininen osasto 8) vastaa sydänsairaiden potilaiden hoidosta ja tutkimuksista Keski-Pohjanmaan alueella. Hoidamme myös muita sisätautipotilaita, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoitoa. Osastolla 8 on 22 vuodepaikkaa.

Potilaat tulevat osastolle poliklinikalta, sydäntoimenpideyksiköstä tai erikoislääkärin lähetteellä tutkimuksiin tai hoitoon, joka vaatii osastolla olemista. Osastolla on myös varattuna valvontapaikkoja potilaille, jotka tulevat sydäntoimenpideyksikköön.

Sisätautien osastolla 8 työskentelee kardiologeja, erikoistuvia lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa, joka on perehtynyt kardiologisten potilaiden hoitoon ja tutkimiseen.


Sydänvalvonta (CCU)

Sydänvalvontayksikössä hoidetaan sydänpotilaita, jotka ovat sairastuneet yhtäkkisesti/vakavasti ja sydänpotilaita ja sisätauti-/keuhkotautipotilaita, jotka tarvitsevat tehostettua valvontaa. Sydänvalvonta toimii medisiinisen osasto 8:n yhteydessä ja teemme tiiviisti yhteistyötä sen sekä myös sydäntoimenpideyksikön kanssa. Sydänvalvonnassa on neljä potilaspaikkaa.


Sydäntoimenpideyksikkö (SYTY)

Sydäntoimenpideyksikkö vastaa sydänpotilaiden invasiivisista sydäntutkimuksista Keski-Pohjanmaan alueella. Sydäntoimenpideyksikössä tehdään sydämen varjoainekuvauksia, pallolaajennuksia, tahdistinasennuksia ja erilaisia tutkimuksia, esimerkiksi sepelvaltimoiden sisäisiä ultraääniä, painevaijerimittauksia ja sydänlihaksen koepalojen ottoa.

Vierailurajoitus

Koronaviruksen takia keskussairaalassa on voimassa vierailurajoitukset toistaiseksi.

Osastoilla sallitaan 1-2 vierailijaa, joiden tulee olla täysin oireettomia. Vierailijan on käytettävä kirurgista suu-nenäsuojainta ja huolehdittava koronaohjeiden mukaisesta hygieniasta. Osastot ovat varanneet kirurgisia suu-nenäsuojaimia vierailijoille jaettaviksi.


Vierailuajat

Vierailut joka päivä klo 14.00-15.00 ja 18.00-19.00.

Vierailuista voi sopia osaston henkilökunnan kanssa.


Yhteystiedot

Sisätautien osasto 8 sijaitsee K-PKS:n 0-kerroksessa, c-siivessä (opaskartta).


Osastonsihteerit
puh. 040 653 4468

Hoitajien kanslia
puh. 040 653 4104

 

Sydänvalvonta (CCU)
Hoitajien kanslia
puh. 040 653 4106

 

Sydäntoimenpideyksikkö
Osastonsihteeri
puh. 040 653 4467

 

Osastonhoitaja
Lilian Junell
puh. 040 653 4084

 

Vastuulääkäri, osastonylilääkäri
Jussi Sia
puh. 040 653 4041