Sosiaalipalvelut ➔ Vammaispalvelut ➔

Lestijokilaakson toimintakeskus

Lestijokilaakson toimintakeskus tarjoaa työtoimintapalveluita erilaisille asiakasryhmilleen:  työ- ja päivätoimintaa sekä avotyötä kehitysvammaisille asiakkaille ja kuntouttava työtoiminta ihmisille, jotka ovat olleet pitkään työttöminä. Työtoiminta mahdollistaa asiakkaan osallistumisen turvallisesti ja ohjattuna työelämään tai vaihtoehtoisesti tekemään töitä toimintakeskuksessa. Monille asiakkaille avotyö on porras matkalla työelämään. Työtoiminnassa merkityksellisiä ovat sosiaalinen vuorovaikutus ja yhteisöllisyys: me osaamme, me pystymme !


Toholammin koulukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Lestijokilaakson toimintakeskuksessa on käytössä toimivat työskentelytilat tekstiilityöhön, askarteluun ja puuntyöstöön sekä ajanmukaiset koneet ja laitteet. Lisäksi käytössä ovat mm. ATK-tila, sauna ja poreamme. Henkilökuntaa toimintakeskuksessa on ohjaaja, johtava ohjaaja ja kaksi toimintakeskusavustajaa.


Toiminta

Toimintakeskus tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille sekä mielenterveyskuntoutujille työ- ja päivätoimintaa. Myös kuntouttava työtoiminta työttömille on voimakkaasti lisääntynyt kuin myös opiskelijoiden työssäoppimisen ohjaus. Työ on erilaisten asioiden oppimista ja tekemistä ohjaajan opastuksella, asiakkaan voimavarat huomioiden ja asiakkaan palvelussuunnitelmaa toteuttaen. Päivä koostuu erilaisista arkielämän hallintaan tarvittavista taidoista, joita harjoitellaan toistuvasti. Sellaisia tehtäviä ovat esim. kotitalous- ja keittiötyöt, hygieniaohjaus, pyykkihuolto, terveysliikunta ja erilaisten viestimien seuraaminen sekä kädentaidot laaja-alaisesti.


Avotyö

Toimintakeskuksen asiakkaat käyvät avotyössä  yksityisissä yrityksissä sekä kuntayhtymän toimipisteissä.

Lestijokilaakson toimintakeskus käyttää avotyönohjaajan palveluita työpaikan löytymiseen kehitysvammaiselle asiakkaalle sekä käytännön perehdytyksessä työpaikalla. Jos sinulla yrittäjä/yhdistys/kunta on tekijän tarvetta pienille työtehtäville, ota rohkeasti yhteyttä. Ehkä löydämme sinulle sopivan henkilön avotyöhön.


Tuotteet

Toimintakeskuksessa valmistetaan erilaisia kodintekstiilejä, puutöitä ja tehdään huonekalujen entisöintiä, myös tilaustöitä asiakkaan toiveiden mukaan. Tuotteita on myynnissä toimintakeskuksessa sen aukioloaikoina. Tuotteita on myös myynnissä seuraavissa liikkeissä: Sykäräisessä JP-Valinta ja Ullavassa kyläkauppa Lukkarissa.


Yhteistyö

Toimintakeskus tekee yhteistyötä Suomenselän kansalaisopiston, Kannuksen kansalaisopiston ja Kokkolan seudun opiston kanssa, tarjoten loimenluonti- ja lankapalvelua sekä matonkuteiden myyntiä. Paikallisen yhdistyksen, Toholammin ja Lestijärven kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa järjestetään virkistystoimintaa erilaisten tapahtumien ja retkien muodossa.


Lestijokilaakson toimintakeskuksen omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Lestijokilaakson toimintakeskus

Posti- ja käyntiosoite
Ullavantie 14 D, 69300 Toholampi
Karttalinkki


Myymälä avoinna sopimuksen mukaan, puh. 040 804 4871

Palveluesimies
Pia Kopsala
 puh. 040 489 2210

Vastaava ohjaaja
Anne Vilminko
puh. 040 804 4871

Ohjaaja
Lea Annala
puh. 040 804 4870


Ohjaaja
Ari Pekkarinen (avotyö)
puh. 040 804 5051