Terveyspalvelut ➔ Lastensairaala ➔

Lastenpsykiatrian poliklinikka

Lastenpsykiatrian poliklinikka tarjoaa tutkimusta ja hoitoa tilanteissa, joissa lapsen normaali psyykkinen kehitys on vaarantunut. Lapsella voi myös olla vaikeuksia itsenäistymisessä ja vuorovaikutussuhteissa. Oireina voi esiintyä esim. pelkoja, ahdistuneisuutta, levottomuutta ja masennusta.

Lastenpsykiatrian poliklinikalle tullaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Joissain tapauksissa lähetteen voi tehdä myös esim. terveydenhoitaja, koulupsykologi jne. yhteistyössä perustason vastuulääkärin kanssa. Lähetteen perusteella varataan lapselle ja perheelle ensikäyntiaika, minkä jälkeen päätetään jatkotyöskentelytapa. Tarpeen mukainen tutkimus/hoito voi sisältää lapsen yksilökäyntejä tai perheen tapaamisia. Mahdollisuuksien mukaan tutkimus/hoito voidaan järjestää myös lapsen kotona/päiväkodissa/koulussa.

Lastenpsykiatrian poliklinikka tekee yhteistyötä eri viranomaisten mm. koulu- ja sosiaalitoimen kanssa.

Lastenpsykiatrian poliklinikalla työskentelee tällä hetkellä lääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijä ja erikoissairaanhoitaja.

Lastenpsykiatrian poliklinikan palvelut ovat lapselle ja perheelle maksuttomia. Henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus.

Lastenpsykiatrian osastolla tapahtuvaa lapsen psykiatrista arviota suositellaan silloin, kun avohoidon tutkimukset eivät ole riittäviä tai kun lapsen tutkiminen polikliinisesti ei onnistu lapsen vaikean levottomuuden tai sulkeutuneisuuden vuoksi.


Lastenpsykiatrian osastot

Yhteystiedot

Mariankatu 16-20, 67200 Kokkola
Keskussairaalan p-siipi, 1. krs. (opaskartta).


Aukioloajat
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15
Muina aikoina hakeutuminen yhteispäivystykseen.


Osastonsihteeri
Jaana Kantola
puh. 044 723 2327
Puhelinaika
ma-to klo 8.00-16.00,
pe klo 8.00-14.00

 

Vastuualuejohtaja
Jaakko Kosonen
puh. 040 653 4064


Pikkulapsipsykiatrian tiimi
puh. 044 723 2327


Ylilääkäri
Maria Zenger