Terveyspalvelut ➔ Lasten päivystys

Lasten päivystys

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa toimii erillinen, alle 16-vuotiaille suunnattu lasten päivystys. Soiten lasten päivystys vastaa lähes kaikista lasten ja nuorten päivystyksellisistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Las­ten operatiiviset (mm. kirurgia/korva-, nenä- ja kurkkutaudit) päivystyspalvelut toteutetaan Soiten yhteispäivystyksessä.


Hoitoon hakeutuminen

Soiten lasten päivystys on avoinna 24/7, eli ympärivuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Lasten päivystykseen pääsee ilman lääkärin lähetettä. Lapsen kiireellisen hoidon tarve arvioidaan yhteydenoton pohjalta tai paikan päällä.

Lasten päivystyksen perustason hoito on lapselle ilmaista; asiakasmaksua peritään vain erikoissairaanhoitotasoisesta hoidosta.

Moniammatillista hoitoa lapselle

Soiten lasten päivystyksessä työskentelee lasten ja nuorten sosiaalisiin ja terveydellisiin asioihin perehtynyt henkilöstö. Lapsia tutkii ja hoitaa moniammatillinen tiimi: lastensairauksien sairaanhoitajien ja lääkäreiden lisäksi sosiaalityön asiantuntijoita ja yleislääkäreitä riippuen lapsen voinnista. 

Soiten lasten päivystyksen malli toimii myös yhteistyössä lasten ja nuorten terveydenhuollon palveluiden kanssa (esim. neuvolatoiminta) mahdollistaen vaativan osaamisen liikkumisen eri hoitotasoilla.

Yhteystiedot

Lasten päivystys
alle 16-vuotiaille
avoinna 24/7
puh. 06 826 4444

Ole aina puhelimitse yhteydessä lastenpäivystykseen ennen päivystykseen tuloa.


Soiten Lastensairaala
(0-kerros, d-siipi K-PKS)

Mariankatu 16-20
67200 Kokkola

Sisäänkäynti koronavirusaikana:

Meillä on käytössä kaksi sisääntuloa: ei-infektio-oireisille sairaalan pääovi A1 ja infektio-oireisille sisäänkäynti C4, joka sijaitsee sairaalan pääoven vasemmalta puolelta lähtevien portaiden alapäässä. 


Perhe voi edelleen myös ottaa yhteyttä Soiten omaan terveyskeskustiimiin (virka-aikana) tai yhteispäivystykseen (virka-ajan ulkopuolella) kuten ennenkin.

Soiten tiimeistä tai yhteispäivystyksestä perhe ohjataan tarvittaessa uuteen lasten päivystykseen, missä tehdään hoidon tarpeen arviointi.

Löydät meidät Instagramista: