Terveyspalvelut ➔ Kotiin tarjottavat palvelut ➔

Tehostettu kotikuntoutuminen

Tehostettu kotikuntoutuminen on tarkoitettu henkilöille, joiden kyky selviytyä arjessa on äkillisesti heikentynyt leikkausten, yleistilan laskun, perussairauden pahenemisen, äkillisen sairastumisen tai trauman johdosta.

Kotikuntoutuminen mahdollistaa asiakkaan nopeamman kotiutumisen sairaalasta tai terveyskeskuksesta kanta-Kokkolan alueella.

Kotikuntoutus on asiakkaan kotona tapahtuvaa toimintaa. Tavoitteena on, että asiakkaan toimintakyky paranee ja hän pärjää kotona mahdollisimman omatoimisesti ja turvallisesti. Kotikuntoutuksessa olennaista ovat asiakkaan oma motivaatio, toiminta ja omalle kuntoutumiselle itse asetetut tavoitteet.

Palveluiden sisältö:

  • Lääkehoito, suonensisäiset lääke- ja nestehoidot
  • Haavanhoito, avanteen hoito ja avanteenhoidon opetus, katetrihoidot
  • Verikokeet
  • Päivittäiset seurannat esim. verenpaine, verensokeri, INR.
  • Perushoidolliset toiminnot
  • Päivittäinen kuntoutus ja toimintaterapia
  • Asiakkaan ja omaisen ohjaus ja neuvonta
  • Tukipalveluiden ja mahdollisen jatkohoidon järjestäminen tarvittaessa

Tehostettu kotikuntoutuminen toteutetaan moniammatillisen tiimin turvin. Henkilöstöön kuuluu lähihoitajia, sairaanhoitajia, fysioterapeutteja, toimintaterapeutti ja lääkäri. Tarvittaessa konsultoidaan muita asiantuntijoita, esimerkiksi erikoislääkäreitä, sosiaalityöntekijää ja puheterapeuttia.

Kotikuntoutusjakson aikana käyntejä toteutetaan asiakkaan voinnin mukaan 1-4 kertaa päivän aikana. Kuntoutumisjakson pituus on 1-4 viikkoa.

Käynnit tehdään päivittäin klo 7-21 välillä. Tarvittaessa yöpartio käy yöllä asiakkaan luona. Kuntoutumisjakson aikana asiakkaalla on mahdollisuus saada maksuton turvahälytin käyttöönsä.

Hoitomaksun määräytyminen

Hoitomaksu on 6 € / päivä. Hoitomaksu ei kerrytä maksukattoa.


Omavalvontasuunnitelma

Tehostetun kotikuntoutumisyksikön omavalvontasuunnitelma

Yhteystiedot

Sairaanhoitaja
ma-su klo 7-21
puh. 040 806 5788


Palveluesimies
Minna Lillkåla
ma-pe klo 8-16
puh. 040 806 5708