Terveyspalvelut ➔ Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelun asiakkaita ovat kaikki ne pitkäaikaista sairautta sairastavat avohoidon potilaat, joiden sairauden hoidon tai sen jälkitilan seurannan kannalta on tarpeellista antaa hoitotarvikkeita tai välineitä. Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitaan päätös hoitavasta yksiköstä.

Asiakas otetaan jakelun piiriin, kun hoitotarvikkeiden käyttö on kestänyt yli 3 kk. Jakelu voidaan aloittaa myös välittömästi, mikäli asiakkaan hoito on pitkäkestoista ja hoitotarvikkeiden tarve arvioidaan pysyväksi (esim. avanne, inkontinenssi ja diabetespotilaat). Erityistarvikkeet (esim. avanne, trakestomia, suolihuuhtelu ym. tuotteet) annetaan hoitavasta yksiköstä.

Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa 3 kuukaudeksi kerrallaan. 

Soiten keskitetty hoitotarvikejakelu toimii Kokkolan terveyskeskuksesta, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan koko Soiten alueelle. 

Asiakkaat tilaavat hoitotarvikkeensa sähköisesti palse.fi-portaalista tai puhelimitse numerosta 044 730 7611. Puhelinaika on ma-pe klo 9.00-11.00. Asiakas voi jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Hoitotarvikkeiden noutaminen

Hoitotarvikejakelun tuotteita voi hakea noutolokerikoista tai Soiten terveysasemilta. Soiten alueelle tulee aluksi kuusi noutolokerikkoyksikköä. Asiakas saa ilmoituksen tekstiviestillä, kun hoitotarvikkeet ovat noudettavissa noutolokerikosta. Hoitotarvikkeet saapuvat noutolokerikkoon kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Noutolokerikot on sijoitettu seuraaviin paikoihin:

  • Keski-Pohjanmaan keskussairaalan aulatila laboratorion läheisyydessä (ovi A2) osoitteessa Mariankatu 16-20, 67200 Kokkola
  • Tunkkarin terveyskeskuksen (B-ovi) tiloissa osoitteessa Mäntöläntie 2, 69730 Tunkkari
  • Kannuksen terveyskeskuksen tiloissa osoitteessa Lopotinkatu 2, 69100 Kannus
  • Kruunupyyn terveyskeskus osoitteessa Säbråntie 1 68500 Kruunupyy
  • Teerijärven terveyskeskus osoitteessa Hörbyntie 8 68700 Teerijärvi
  • Kälviällä Leporanta palveluasumisyksikön tiloissa osoitteessa Kumpulantie 7, 68300 Kälviä (otetaan käyttöön myöhemmin erikseen ilmoitettuna ajankohtana)

Lokerikoista voi noutaa tilatut hoitotarvikkeet arkipäivisin klo 8-19 välisenä aikana, paitsi Teerijärvellä ja Kruunupyyssä klo 8-17 välisenä aikana. Noutamatta jätetyt tuotteet palautuvat automaattisesti viikon kuluttua takaisin Soiten hoitotarvikejakeluun.

Terveysasemalle tilatut tuotteet voi noutaa aukioloaikojen mukaisesti. Kokkolan pääterveysasemalta tuotteet noudetaan hoitotarvikejakelusta ti ja to klo 14-15.30 välisenä aikana.

Tuotteiden palautus

Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa Soiten hoitotarvikejakeluun erikseen sovitusti. Palautuksesta on tehtävä ilmoitus Soiten hoitotarvikejakeluun sähköpostitse: hoitotarvikejakelu@soite.fi tai puhelimitse numeroon 044 730 7611 ennen palautusta.

Hoitotarvikkeiden tilaus sähköisesti 

Hoitotarviketilaukset on mahdollista tehdä sähköisesti palse.fi –portaalin kautta:

Linkki: palse.fi

Palse.fi -portaalin kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisen kautta verkkopankkitunnuksilla, sirullisella henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. 


Yhteystiedot

Kokkola

Kokkolan terveyskeskus
Hoitotarvikejakelu
Mariankatu 28, B-sisäänkäynti

Puhelinajat:
ma-pe 9-11
puh. 044 730 7611

hoitotarvikejakelu@soite.fi