Terveyspalvelut ➔ Poliklinikat ja toimenpideyksiköt ➔

Gastroenterologian poliklinikka

Poliklinikalla tutkitaan, hoidetaan ja seurataan aikuispotilaita, joilla on vatsaelinten sairauksia. Suurin osa toiminnasta muodostuu tähystystutkimuksista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä sekä vastaanotoista.

Hoidossa on tärkeää potilaan valmistautuminen. Hyvät ohjeet ennen poliklinikalle tuloa takaavat tutkimuksen tai toimenpiteen onnistumisen.

Sairausryhmiä ovat mm. ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen tulehdukset ja haavat, keliakia, tulehdukselliset suolistosairaudet, maksa- ja haimasairaudet sekä vatsaelinten hyvän- ja pahanlaatuiset kasvaimet.


BuddyCare-mobiilisovellus apuna

Sisätautien poliklinikalla on otettu käyttöön BuddyCare-mobiilisovellus paksunsuolen tähystykseen tuleville potilaille. BuddyCare-sovellus tekee potilaan valmistautumisen toimenpiteeseen sekä kommunikoinnin Soiten hoitoyksikköön helpommaksi ja joustavammaksi. Sovellukseen luodaan potilaalle aikataulutettu hoitopolku, jota seuraamalla potilas saa kaiken tarvittavan tiedon juuri oikeaan aikaan. Sovellus muistuttaa esimerkiksi siitä, milloin pitää aloittaa tyhjennyslääkkeiden otto.

BuddyCare-mobiilisovellus on vaihtoehto potilaille, jotka haluavat käyttää sähköisiä asiointikanavia. Vanha toimintamalli kirjeineen säilyy edelleen rinnalla ja potilas saa itse valita kumpaa toimintamallia haluaa soveltaa. BuddyCare-sovellus toimii sekä suomeksi että ruotsiksi. 


 

Yhteystiedot

Gastroenterologian poliklinikka sijaitsee K-PKS:n sisätautien poliklinikalla 1. kerroksessa, f-siivessä (opaskartta).


Avoinna:

ma - to klo 7:30-15:30 
pe klo 07:30-14:00


Sairaanhoitaja (sisät.)
puh. 06 826 4281

Sairaanhoitaja (kir.)
puh. 06 826 4085

IBD-hoitaja
puh. 06 828 7430

Seulontahoitaja
040 804 3022
puhelinaika torstaisin klo 14-15

Voit myös jättää hoitajille takaisinsoittopyynnön, johon vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.


Gastroenterologi
Hans Henricson


Sisätautien erikoislääkäri
Arto Korkiakoski