Terveyspalvelut ➔ Neuvolat ➔

Äitiysneuvolat

Ota yhteyttä neuvolaan, kun huomaat olevasi raskaana. Molempien vanhempien on hyvä olla mukana alkuraskauden aikaisessa neuvolakäynnillä.

Äitiysneuvolatoiminnan tavoitteena on turvata raskaana olevan naisen ja sikiön terveys ja hyvinvointi. Lisäksi tavoitteena on edistää tulevien vanhempien ja koko perheen terveyttä ja hyvinvointia sekä tulevan lapsen kehitysympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Huomiota kiinnitetään parisuhteeseen ja vanhemmuuteen. Neuvola tukee vanhempia valmistautumaan vanhemmuuteen ja lapsen tuomiin muutoksiin perheessä sekä edistää terveellisiä elämäntapoja. Äitiysneuvolan palvelut ovat maksuttomia.

Äitiysneuvolat tarjoavat yksilöllisiä vastaanotto- ja kotikäyntejä sekä ryhmätoimintaa.  Toimintaan kuuluvat myös erilaiset koko perheen hyvinvointia kuvaavat haastattelut kuten mieliala-, päihde- ja perheväkivalta-haastattelut.

Äitiysneuvolakäynneillä seurataan raskauden etenemistä, ja pulmien ilmetessä äiti  lähetetään jatkohoitoon. Lisäksi odottaville perheille on järjestetään moniammatillisesti toteutettua perhevalmennusta.

Äidille tarjotaan mahdollisuus valtakunnallisen seulontaohjelman mukaisiin raskauden aikaisiin sikiön kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien seulontoihin. Tutkimukset tehdään Keski-Pohjanmaan keskussairaalan äitiyspoliklinikalla. Tutkimukset ovat aina vapaaehtoisia.


Sähköinen eEsitieto -lomake

Äitiysneuvolassa on käytössä sähköinen eEsitieto-lomake, jota pääset täyttämään sähköisen Omahoito-palvelun kautta osoitteessa https://soite.terveytesi.fi/ navigoimalla kohtaan ”Kyselyt ja hakemukset”. Lomake on tarkoitettu odottaville äideille, jotka ovat tulossa ensimmäiselle käynnille Soiten äitiysneuvolaan. Täyttämällä sähköisen lomakkeen ennen ensimmäistä käyntiä asiointi sujuvoituu ja terveydenhoitajalla on jo etukäteen käytössä odottavaa äitiä koskevat tiedot. 


Perhe- ja synnytysvalmennus

Perhe- ja synnytysvalmennuksen tarkoituksena on tukea vanhemmuuteen valmistautumista ja synnytyksen onnistumista ja se on tarkoitettu ensimmäistä lasta odottaville perheille, mutta myös uudelleen vanhemmiksi tulevat ovat tervetulleita.


Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennus järjestetään pienryhmävalmennuksena Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ensisijaisesti ensisynnyttäjille ja mukaan tuleville tukihenkilöille. Hyvä ajankohta valmennukseen osallistumiselle on n. 35 raskausviikon jälkeen. Synnytysvalmennukseen ilmoittaudutaan sähköisesti.

Synnytysvalmennuksen tavoitteena on vahvistaa äidin omia voimavaroja ja auttaa valmistautumaan tulevaan synnytykseen. Valmennuksessa käydään läpi valmistautumista, synnytyksen vaiheet sekä kivunlievitys vaihtoehdot. Valmennukseen kuuluu myös tutustuminen synnytyssaliin. Valmennuksen kesto n. 2-3h.Yhteystiedot

Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu
puh. 06 826 4477
ma-to klo 8-13
pe klo 8-11

Yhteydenotto sähköisesti:


Kokkola

Mariankadun neuvola
Keskussairaalan L2-talo
Mariankatu 16-20
67200 Kokkola
neuvola.mariankatu(at)soite.fi  


Isokylän neuvola

Sillanpääntie 12 
67700 Kokkola
neuvola.isokyla(at)soite.fi  


Koivuhaan neuvola

Mäntynäädänkatu 6
67800 Kokkola
neuvola.koivuhaka(at)soite.fi  


Torkinmäen  neuvola

Korpintie 11 
67100 Kokkola neuvola.torkinmaki(at)soite.fi  


Kälviän neuvola

Kälviäntie 24
68300 Kälviä
neuvola.kalvia(at)soite.fi


Lohtajan neuvola

Lohtajantie 3 B 
68230 Lohtaja
neuvola.lohtaja(at)soite.fi  


Ullavan neuvola

Ullavantie 701 
68370 Ullava
neuvola.ullava(at)soite.fi


Kaustinen - Veteli

Pajalan neuvola
Perhekeskus Pajala
Pajalantie 1
69600 Kaustinen
neuvola.pajala(at)soite.fi


Halsua

Halsuan neuvola
Kauppisentie 12
69510 Halsua
Neuvolapalvelut järjestetään joka toinen viikko torstaisin.


Perho

Perhon neuvola
Vanhainkodintie 20
69950 Perho
neuvola.perho(at)soite.fi 


Kannus

Kannuksen neuvola
Lopotinkatu 2,
69100 Kannus
neuvola.kannus(at)soite.fi 


Lestijärvi  

Lestijärven neuvola
Niemeläntie 3 A
69440 Lestijärvi
neuvola.lestijarvi(at)soite.fi 


Toholampi

Toholammin neuvola
Sairaalantie 2
69300 Toholampi
neuvola.toholampi(at)soite.fi


Kruunupyy

Alavetelin neuvola
Misterhultintie 4
68410 Alaveteli

Lastenneuvola
Puh. 040 489 2307
Äitiysneuvola
Puh. 040 489 2306
puhelinaika arkisin klo 10.30-11.30

Löydät meidät Instagramista: